Mistify – w walce z wolnymi rodnikami, zawiera aż 51% Jagody Acai.
Unikalny
zestaw składników Mistify to niezwykle bogate źródło substancji
odżywczych (biochemiczna energia życiowa), oraz fizjologicznie zdrowych
„wibracji”(bioenergetyczne czynniki systemu informacyjnego). To niezwykłe
bogactwo substancji o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, które w połączeniu z pozostałymi
składnikami preparatu, dostarczają organizmowi skoncentrowaną energię i
wszystkie niezbędne substancje odżywcze. W efekcie Mistify stwarza każdej
komórce odpowiednie warunki do pracy i regeneracji. Pomaga odzyskać wewnętrzną
harmonię i energię do działania. W rezultacie Mistify umożliwia właściwy
kontakt pomiędzy poszczególnymi komórkami, jak również z wewnętrznym
biochemicznym i bioelektrycznym systemem informacyjnym. Nadzwyczajne
właściwości sku Mistify, pochodzą od brazylijskiej Jagody Acai, która jest
głównym składnikiem soku.
Nicholas
Perricone, najlepiej sprzedający się autor The New Your Times w swojej
książce „The Pericone Promise”, określił jagodę Acai mianem „najlepszego super
owocu”, który pozwala utrzymać młodość i spowolnić procesy starzenia. Badania z
Uniwersytetu Floryda wskazują, że może unicestwić nawet komórki rakowe.
Lekarze mówią, że owoc ten posiada 10 razy więcej antyoksydantów niż ciemne
winogrona, przez co może podnieść odporność i zdolność samo regeneracyjną
organizmu.
Klinicznie udowodniono, że Mistify zmniejsza uszkodzenia powodowane
przez wolne rodniki prawie o 43%!
Jagoda
Acai jest podstawowym środkiem odżywczym, niezbędnym do neutralizacji wolnych
rodników. Wolny rodnik – cząsteczka, która w organizmie zachowuje się jak słoń
w składzie porcelany – gdzie się nie ruszy, czyni szkody, uszkadza komórki
ludzkie, powodując przedwczesne starzenie i wiele chorób cywilizacyjnych . Jej
wpływ jest coraz większy ze względu na zwiększające się zanieczyszczenie
środowiska i krytyczne wartości promieniowania słonecznego.
Co to jest ORAC?
ORAC
(Zdolność Absorpcji Rodników Tlenowych) jest to miara wartości
antyoksydacyjnych substancji. Wartości ORAC dla większości owoców i warzyw
zostały określone przez standardowe laboratoria i opublikowane w naukowych
czasopismach. Badania w The Hean Mayer USDA Human Nurtition Research Center oon
Aging na Uniwersytecie Tufts z Bostonu sugerują, że spożycie owoców I warzyw z
wysoką wartością ORAC może spowolnić procesy związane ze starzeniem się całego
organizmu, szczególnie mózgu, chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym,
zapobiega utracie długoterminowej pamięci i zdolności uczenia się w średnim
wieku, oraz chroni naczynia krwionośne. Odkryto, że spożywanie dużej ilości
żywności z wysokim ORAC podnosi pojemność antyoksydacyjną ludzkiej krwi ,
osocza i tkanek o 10-25%.
Eksperci
sugerują, że należy zwiększyć dzienne spożycie od 3000 do 5000 jednostek ORAC,
gdy w rzeczywistości ludzie konsumują średnio mniej niż 1000 wartości
ORAC. Normy żywieniowe zalecają konsumentom spożywanie 5 porcji owoców i warzyw
dziennie po ok. 200g, co w sumie wynosi max. Tylko 1700 wartości ORAC.
100g soku Mistify = 20 000 ORAC
1 dzienna porcja 60ml = 6000 ORAC
Problemem
jest to, że większość ludzi nie zjada nawet 1 lub 2 porcji owoców i
warzyw dziennie, a co dopiero 5 porcji! Dlaczego? Bądźmy ze sobą uczciwi.
Zrobienie zakupów i przygotowanie dla siebie wszystkich owoców i warzyw,
których potrzebujemy zajmuje dużo czasu. Nic dziwnego, że tylu ludzi nie
próbuje nawet, zadbać o zdrowie swojego serca poprzez jedzenie owoców i warzyw.
Jednakże można znacznie poprawić kondycję Twojego systemu sercowo-naczyniowego
i ogólnie dobre samopoczucie, jeśli zaczniesz myśleć w wartościach ORAC!
Mistify:
- Podwyższa odporność organizmu
- Wzmacnia system immunologiczn
- Zwiększa wytrzymałość i witalność, podwyższa poziom energii i libido, zwiększa sprawność fizyczną
- Hamuje naturalny proces starzenia
- Zawiera glukozaminę – naturalny budulec konieczny do odbudowy zdrowej chrząstki.
- Acai rośnie na terenach najbardziej obfitujących w substancje odżywcze
- Zawiera najważniejsze składniki potrzebne organizmowi dla zachowania zdrowia
- Chroni cholesterol HDL i redukuje LDL
- Nie dopuszcza do tworzenia złogów w arteriach, co pozwala uniknąć zachorowań sercowo-naczyniowych
Skład Mistify:
Jagoda –
Vaccinium corymbosum jest magazynem przeciwutleniaczy. Pomaga kontrolować
poziom cholesterolu, poprawia wzrok i pamięć, może spowolnić występowanie
zaburzeń umysłowych, które z wiekiem są coraz bardziej dokuczliwe. Wysoka
zawartość przeciwutleniaczy wpływa na zdrowie serca i naczyń krwionośnych.
Borówka czarna – Vaccinium Myrtillus zawiera mieszaninę flawonoidów i
antocyjanin bogatych w przeciwutleniacze. Poprawia wzrok, zapobiega powstawaniu
wolnych rodników, utrzymuje zdrowy poziom cholesterolu i ma działanie
przeciwzapalne. W 100 g
wartość ORAC ok. 13427.
Czerwona malina – Rubus Idaeus zawiera białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i
minerały, by przeciwdziałać starzeniu się. Bogata w antocyjaniny, jak również
kwas elgowy, przywraca zdrowie komórkom. (około 6 058 ORAC).
Lycium –
Lycium Fruit Extract – Lycium Barbarom- Goji Berry – Wolf Berry jest owocem
cenionym w medycynie chińskiej od tysięcy lat. Oczyszcza wątrobę, reguluje
pracę żołądka, wzmacnia nerki, poprawia ostrość wzroku, opóźnia procesy
starzenia. Współczesne badania udowodniły, że goji przyczynia się do
obniżenia ciśnienia krwi. Jest wyśmienitym antyoksydantem. Zawiera 18 rodzajów
aminokwasów, w tym 8 egzogennych aminokwasów, m.in. izoleucynę oraz
tryptofan. Warto zaznaczyć, że przemiany tryptofanu są źródłem istotnych
związków, takich jak serotonina, która m.in. jest niezbędna dla
prawidłowego snu, oraz melatonina, która odpowiada za regulację dobowego cyklu
snu i czuwania. Goji zawiera 21 minerałów, głównie cynk, żelazo, miedź, wapń,
selen, fosfor. Jest bogatym źródłem ß-karotenu, oraz witamin B1, B2, B6, oraz E.
Czerwone winogrono – gatunek winogron Vitis jest źródłem ogromnej ilości
przeciwutleniaczy z wysoką zawartością flawonoidów, witaminy C, antocyjanin,
polifenoli
i potasu. Wspomaga system sercowo-naczyniowy, zdrowie oczu i reguluje poziom cholesterolu. Dodatkowo wykazuje właściwości antywirusowe, wspomaga pracę mózgu, a nawet może ograniczać wzrost komórek nowotworowych.
i potasu. Wspomaga system sercowo-naczyniowy, zdrowie oczu i reguluje poziom cholesterolu. Dodatkowo wykazuje właściwości antywirusowe, wspomaga pracę mózgu, a nawet może ograniczać wzrost komórek nowotworowych.
Zielona Herbata - Camellia sinensis jest potężnym źródłem przeciwutleniaczy i
fluorku. Wspomaga system immunologiczny, przywraca zdrowie komórek.
„Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – to są słowa ojca współczesnej
medycyny – Hipokratesa. Współczesna świadomość w zakresie odżywiania i
dietetyki jest jednak bardzo zubożała, zarówno w świecie medycyny, jak i wśród
społeczeństwa. Mimo bardzo zaawansowanego stopnia współczesnej medycyny, nadal
pozostajemy bezradni wobec masowo rozwijającej się plagi tzw. „chorób
cywilizacyjnych”. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej
śmierci mieszkańców zachodniej cywilizacji. Na trzecim miejscu są zgony z
powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki. Medycyna wciąż jednak
obraca się wokół koncepcji „pigułki na wszystko” Może warto w tym
miejscu przypomnieć sobie uniwersalną na świecie maksymę „Jesteś tym, co jesz”
i uświadomić sobie, że to, co wkładamy do ust ma znaczenie. Pokarm, który
spożywamy może stanowić źródło energii i tryskającego zdrowia, albo powoli,
ale bezwzględnie działającą truciznę, która prowadzi do destrukcji
naszego ciała.
Współczesne
problemy związane z odżywianiem są bezpośrednią przyczyną Twojego złego stanu
zdrowia, albo Twoich znajomych.
Nowotwór
złośliwy – te informacje mogą zmienić Twoje życie! Ważny jest fakt, że tylko 5%
do 10% wszystkich nowotworów złośliwych jest uwarunkowanych genetycznie. Zatem
co powoduje raka? Obszerna aktualizacja informacji na temat nowotworu
złośliwego została ostatnio opublikowana przez Światowy Fundusz Badań nad
Nowotworem Złośliwym Amerykańskiego Instytutu ds. Badań nad rakiem. Jest
to wyczerpujące, 517 stronicowe sprawozdanie. Ujawnia ono, że 90 do 95%
wszystkich nowotworów złośliwych jest wywoływanych przez złe odżywianie, styl
życia i środowisko. Oznacza to, że masz o wiele większą kontrolę nad nowotworem
złośliwym, niż nowotwór złośliwy nad Tobą! Poprzez zmianę przyzwyczajeń
żywieniowych i wybór zdrowego stylu życia możesz znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania
na raka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz